Ylioppilaalle 4.6.2022

Rakastit lukemista, kun olit pieni. Vauvana kiljahtelit ilosta, kun makasitte isän kanssa vierekkäin lattialla, ja hän luki sinulle ääneen. 

”Ue, ue, ue” toistelit vähän isompana, kun halusit että luetaan yhdessä lempikirjojasi. Täyttä vauhtia Mato Matala, Pikkukanin päivä, Mauri Kunnaksen koirakirjat ja muut suosikit oli luettu jo niin moneen kertaan, että osasit ne valmiiksi ulkoa.

Nyt olet lukenut itsesi ylioppilaaksi. Se on saavutus, josta olemme valtavan ylpeitä ja iloisia puolestasi. Lukeminen ei tietenkään pääty tähän, eikä sen pidäkään! 

Ota selvää, opi lisää tästä maailmasta lähdekritiikki ja medialukutaito muistaen. Se vie sinut pitkälle. Kirjojen ja muiden lähteiden lisäksi opi muista ihmisistä. Kiinnostu toisista, kysy ja kuuntele. Se vie sinut vielä pidemmälle.

Ota rohkeasti vastaan se välittäminen ja lämpö, jota muut osoittavat sinua kohtaan. Anna heidän myös nähdä sinut ja se kaikki hyvyys, mikä sinussa on.

Ue, ue, ue, rakas poikani. Muista lisäksi tämä tosiasia, jonka uskomiseen et tarvitse medialukutaitoa etkä lähdekritiikkiä: sinä olet meille suuri onni ja ihme - valkolakilla ja ilman. Olet ollut sitä siitä alkaen, kun saimme sinut, ja katsoit meitä ensimmäistä kertaa pikkuruisten otsakurttujesi alta. 

Tänään on lakki päässä, ja se on aihe suureen juhlaan. 

Onnea!

Äiti


 

Kommentit